Εμπνευστής και Φρουρός μας

Εμπνευστής και Φρουρός μας

Ο άνθρωπος που μας εμπνέει, μας δείχνει το δρόμο και μας «φυλάει» από ψηλά, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ευγένιο Τζιμογιάννη, το διαλεχτό παλληκάρι της Μακεδονίας μας, την «ψυχή» της ΝΙΚΗΣ.

Γενικός Γραμματέας της ΝΙΚΗΣ, από την πρώτη ημέρα της ιδρύσεώς της, ταπεινός, φλογερός και ακούραστος στην προσπάθεια να μεταφερθεί το καλό μήνυμα στον λαό μας ότι υπάρχει ελπίδα.

Δημιουργεί μία ευλογημένη οικογένεια με τη σύζυγό του Γεωργία, προσφέροντας πέντε υπέροχα παιδιά στην κοινωνία μας.

Δεν τελειώνει τις σπουδές του ο Ευγένιος. Πολύτεκνος οικογενειάρχης, ρίχνεται στην καθημερινή βιοπάλη εργαζόμενος στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, δίπλα στον πατέρα του. Εργάζεται σκληρά, παραμένοντας ακέραιος στην «έντιμον πενίαν» του. 

Η καρδιά του όμως, πάλλεται για Ελλάδα, για την γενέθλια γη της Μακεδονίας. Ως Πρόεδρος του ενστόλου τμήματος του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων συμμετέχει, πρωταγωνιστεί στην διεξαγωγή των συγκλονιστικών συλλαλητηρίων για την προδοσία της Μακεδονίας. Ακαταπόνητος και ακάματος, τρέχει, αγωνιά, συνεγείρει, ξυπνά τον λαό, ώστε να αντιδράσει για την επαίσχυντη προδοσία των Πρεσπών. Στην εξέδρα πάντα, δίπλα στους ομιλητές ο Ευγένιος, περήφανος και ευθυτενής, φορώντας την τιμημένη στολή του Μακεδονομάχου, κρατώντας την γαλανόλευκη, καθίσταται εμβληματική μορφή του αγώνα. 

Στο Πισοδέρι, τον Ιούνιο του 2018, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από εκεί που χέρια ανόμων και προδοτών υπέγραφαν και ξεπουλούσαν ό,τι κερδήθηκε με αίμα, το όνομα της Μακεδονίας, ο Ευγένιος, με την γυναίκα του Γεωργία πλάι του, στην πρώτη γραμμή, δέχεται την πρόστυχη επίθεση του τότε καθεστώτος. Και είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που δείχνει ένα παλληκάρι με την ελληνική σημαία στα χέρια του, να παραμένει μπροστά-μόνος αυτός- δεχόμενος τα χτυπήματα και τα δακρυγόνα των ΜΑΤ.

Είναι ο Ευγένιος, που σήκωνε στους ώμους του την τιμή και την αξιοπρέπεια της Μακεδονίας.  Ένα παλληκάρι άλλης εποχής, που του ταίριαζε να θυσιάζεται με τους ξακουστούς καπεταναίους του Μακεδονικού Αγώνα, τον καπετάν Κώττα, τον Παύλο Μελά. 

Αυτή η φωτογραφία για εμάς στη Νεολαία αποτελεί τη δύναμή μας. Μας δεσμεύει να μην απελπιζόμαστε και εγκαταλείπουμε τους δίκαιους αγώνες μας, όσο μόνοι και αδύναμοι να νιώθουμε, δείχνοντας μας πώς πρέπει να στεκόμαστε μπροστά σε όσους επιβουλεύονται τα ιδανικά μας.

Τον Ιούλιο του 2021 ο Ευγένιος, μετά από ένα τροχαίο αφήνει τα επίγεια για τα επουράνια. Η καθαρότητά του, του έδωσε προαγωγή στον καλόν Αγώνα και ανέλαβε ως μεσίτης στον Ουρανό, να μας φυλάει και να μας καθοδηγεί!

Μας άφησε, όμως, βαριά παρακαταθήκη να συνεχίσουμε τον αγώνα με την ΝΙΚΗ, για την σωτηρία της πατρίδας και θα τον συνεχίσουμε, με την ευχή του!

Image

Θεσσαλονίκη

Μακένζι Κίνγκ 12,
Θεσσαλονίκη 546 22

Αθήνα

Σταδίου 10,
Αθήνα 105 64

Image