Πατριωτισμός

Η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν μέσω της ιστορίας αποσκοπεί στην ερμηνεία και την αξιολόγηση των γεγονότων, διασφαλίζοντας και αξιοποιώντας ιδεολογικά, επιστημονικά και πολιτισμικά κεκτημένα προς όφελος συλλογικά ενός ολόκληρου  Έθνους.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε λόγω του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος, αλλά και ενός αλλοιωμένου πνευματικού φρονήματος η πατρίδα μας κινδυνεύει προς αφανισμό, καλλιεργώντας μια στάση αδιαφορίας ή ενίοτε και εχθρική όσον αφορά τις έννοιες πατρίδα, έθνος, πίστη.

Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε την αγάπη μας προς την πατρίδα χάριν της οποίας επέζησε το ελληνικό έθνος στο διάβα της ιστορίας του και να εμπνευστούμε από ένα πλήθος ηρώων όπου με την αυτοθυσία τους, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές.

Ο μεγάλος αρχαίος ιστορικός Θουκυδίδης μας αποκαλύπτει πως σκοπός του έργου του είναι να καταστεί «κτῆμά τε ἐς αἰεὶ»  δηλαδή αιώνιο κτήμα των ανθρώπων. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει ο καθένας μας να περάσει από την άγνοια στη γνώση της ιστορίας για να συνεχιστεί στις επόμενες γενιές διατηρώντας το έτσι, αιώνια στη συλλογική μνήμη του έθνους μας.

Καιρός λοιπόν ως γνήσια τέκνα των Ελλήνων ανά τους αιώνες να ενδιαφερθούμε για το μέλλον της πατρίδας μας, διατηρώντας την ιστορική γνώση η οποία με  τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια, θα θέσει τις βάσεις ενός αγωνιστικού φρονήματος για την προάσπισης του Έθνους μας.

Νεολαία ΝΙΚΗΣ

Επίκαιρο χειρόγραφο του θρυλικού Στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης Ιωάννη Μακρυγιάννη (1797-1846)

Επίκαιρο χειρόγραφο του θρυλικού Στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης Ιωάννη Μακρυγιάννη (1797-1846)

Τότε εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και  μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα,Μακρυγιάννη».

Το παραμύθι της «ελληνοτουρκικής φιλίας»

Το παραμύθι της «ελληνοτουρκικής φιλίας»

Ανιστόρητο και ανύπαρκτο είναι το νοσταλγικά επαναλαμβανόμενο παραμύθι της «ελληνοτουρκικής φιλίας».

Ελληνική σημαία ψηλά

Ο πατριωτισμός των Ελλήνων μέσα από τα ιστορικά γεγονότα

Πατριωτισμός είναι η άδολη αγάπη προς την Πατρίδα και η άνευ όρων ούτε ορίων αφιέρωση των Ελλήνων στην Πατρίδα.

όρκος αγωνιστών 1821

Σκέψεις πάνω στο ’21

Μπορεί κάποιοι τότε από τους αγωνιστές να μην είχαν ελληνική φωνή, είχαν όμως ελληνική ψυχή. Σήμερα κάποιοι έχουν ελληνική φωνή αλλ’ όχι ελληνική ψυχή.

Image

Θεσσαλονίκη

Μακένζι Κίνγκ 12,
Θεσσαλονίκη 546 22

Αθήνα

Σταδίου 10,
Αθήνα 105 64

Image